Провали се евакуацията на цивилни от „Азовстал”

15:50, 25 апр 22 25 1585 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Предложеният хуманитарен коридор за евакуация на цивилни, заловени при обсадата на стоманодобивния завод в Мариупол, се провали, след като украинската страна каза, че не е участвал в дискусия за създаването му. Русия обяви планове за прекратяване на огъня в 14:00 местно време, но това не успя да се осъществи, предаде БГНЕС.

Духовници тръгват към „Азовстал“, за да приберат цивилни, ранени и убити

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук каза, че ще направи всичко възможно, за да отвори коридор, но че Украйна се нуждае от гаранции за сигурност на цивилните и няма доверие в руските обещания.

Смята се, че около 1000 цивилни са заседнали в обширните тунели на стоманодобивния завод „Азовстал”, заедно с последните украински защитници на града. 

Зеленски: Край на мирните преговори, ако защитниците на Мариупол бъдат убити

Руските сили продължават да нападат огромния завод „Азовстал”, където са се укрепили украинските бойци в южния пристанищен град Мариупол, заяви украинският президентски съветник Олексий Арестович, цитиран от Ройтерс.

Русия неведнъж е искала предаването на силите, защитаващи „Азовстал“, които определя като екстремисти и чуждестранни наемници. Зеленски предупреди, че ще прекъсне мирните преговори с Москва, ако последните бойци в „Азовстал“ бъдат убити, припомня АФП.

 ***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Защо да не спасят цивилните 21:27, 25 апр 22

И Русия не иска жертви, защитава интересите си

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама