Четири медала за Боряна Калейн в Баку

15:25, 24 апр 22 / Спорт 25 1731 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Четири медала за България спечели Боряна Калейн от Световната купа в Баку (Азербайджан).

След като вчера Боряна се класира втора в многобоя, днес спечели два златни медала (във финалите на топка и лента) и сребърен медал във финала на обръч.

На топка Боряна изигра много силно своята композиция и я оценена с 33.050, което я нареди на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Втора се класира Милена Балдасари с оценка от 30.800, а трета София Рафаели (Италия) с оценка от 30.650.

В последния финал при индивидуалистките - този на лента, Боряна Калейн също игра силно и както винаги с много артистичност и харизма и с оценка от 29.750 грабна златния медал. Тук сребърния медал спечели Дария Атаманов от Израел с оценка от 29.200, а трета се класира Екатерина Веденеева от Словения, която получи за изпълнението си 29.000т

На обръч Калейн също игра много силно и получи 31.450 точки, което й донесе среброто.

Получи се обаче проблем с другата българска гимнастичка в Баку - Ева Брезалиева. Тя остана осма в единствения си финал на обръч с 22.650 точки. Брезалиева излезе да изиграе съчетанието си, но след 1/3 от него бе принудена да напусне килима. 

Включил се е сигнал на противопожарната охрана, че в залата има пожар, хората са започнали да бягат от залата, всички са били уплашени много, Ева е треперила цялата. След това проблемът е бил разрешен и върнаха Ева да играе, но сами разбирате, че след такова нещо е трудно да играеш концентриран и спокоен”, написаха от федерацията.

Без ансамбъла на Световната купа в Баку заради „недоразумение“

Калейн и Брезалиева са единствените ни представителки на Световната купа. Заради недоразумение ансамбълът не получи покана за участие. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама