МВнР с опровержение: Почетният ни консул в Мелитопол не е отвлечен

09:00, 24 апр 22 25 1459 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българският консул в Мелитопол Сергей Желев не е отвлечен. Това потвърдиха за bTV от Министерството на външните работи.

Желев е в безопасност в дома си, допълват от Външно.

По-рано кметът на Мелитопол Иван Федоров съобщи в социалната мрежа „Телеграм“, че българският консул е бил отвлечен от руските сили.

„Повече от 50 мои колеги бяха отвлечени в цялата страна, днес 29 са в затворите на окупаторите. По отношение на активисти, бизнесмени, това е непрекъсната практика за окупаторите, те отвличат всеки, който има собствено мнение, патриотични настроения. Преди няколко часа стана известно, че в Мелитопол е отвлечен почетният консул на България“, каза той.

Сергей Желев е почетен консул на страната ни от 11 май 2018 година. Той отговаря за целите Запорожка, Донецка и Луганска области, припомня „Сега“.

„Това е тероризъм“: Руски войници отвлякоха кмета на Мелитопол

В интервю за БНР през февруари той обяви, че няма да напуска града, за да остане да помага на българи и украинци.

Преди войната в Мелитопол живееха 10 000 българи, а в Запорожието - над 50 000. Градът е окупиран от руснаците. На 11 март бе отвлечен и самият кмет Фьодоров, но по-късно той бе разменен срещу 9 пленени руски войници. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама