„Криптокралицата“ Ружа Игнатова вече не е с българско гражданство

21:08, 18 апр 22 25 2006 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ружа Игнатова, родена в България, е обявена за международно издирване по искане на властите в Германия, става ясно от съобщение на МВР. Тя е освободена от българско гражданство и вече е германска гражданка. 

От нея няма и следа от 2017 г. Игнатова се издирва за извършена престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin, припомнят от МВР.

Българи са обвинени в САЩ за измама за милиарди

През 2017 г. бе планирана и проведена специализирана полицейска операция. Действията у нас извършиха ГДБОП. Бяха претърсени офисите на 15 дружества, разпитани бяха 50 човека и бяха иззети сървъри.

През 2019 г. пpoĸypaтypaтa нa Maнxaтън, Hю Йopĸ, повдигна обвинeния за финансови измами на двама човека, измислили криптoвaлyтaтa ОnеСоіn. Според властите в САЩ мултимилионерката Ружа Игнатова и брат й Констатин Игнатов са създали финaнcoвa пиpaмидa - едноименната компания ОnеСоіn, която е завлякла лековерни инвеститори с повече от 1.2 млрд. долара. Жертви на колосалната измама са 3 милиона души от 21 държави от всички континенти - Германия, Англия, Италия, Китай, Индия, Нигерия, Уганда, Виетнам и т.н., смята щатската прокуратура.

Кейт Уинслет ще играе криптокралицата Ружа Игнатова 

Тандемът убеждавал инвеститорите да купуват едри пакети от валутата с обещания за големи печалби, а събраните пари отивали в личните им сметки. Maĸcимaлнoтo нaĸaзaниe зa тoзи вид пpecтъплeния в CAЩ е 20 гoдини затвор, пише „Сега“.

Игнатов бе арестуван от ФБР на 6 март 2019 г. на летището в Лос Анджелис.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама