Кейт Уинслет ще играе криптокралицата Ружа Игнатова 

15:00, 12 окт 20 / Култура 25 2633 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ружа Игнатова, българска бизнесдама, обвинена в изграждането на финансовата пирамида „OneCoin“, е поводът за нов филм на „Метро Голдуин Майер“ с работно заглавие „Fake!“ (Фалшификат).

Сюжетът се базира на истински случай по разказа на една от жертвите на престъпна схема с криптовалута, т. нар. „Схема Понци“. Това е Джен Макадам, която заедно с помощта на Дъглас Томсън описва участието си в схемата, който ще бъде и изпълнителен продуцент на филма. В образа на Макадам ще влезе актрисата Кейт Уинслет, съобщиха от "Площад Славейков". 

Сценарист и режисьор на „Fake!“ е Скот З. Бърнс, познат с работата си по филма „Заразяване“. Той влиза и в продуцентския екип на филма, заедно с Дженифър Тод и Уинслет.

OneCoin“ е описвана като „една от най-големите измами в историята“, като се смята, че в световен мащаб е спечелила 4 млрд. долара. Зад схемата стоят офшорните компаниите „Onecoin Ltd.“ и „Network Ltd“, и двете основани от Игнатова в партньорство със Себастиан Грийнуд. Игнатова се издирва и е в неизвестност от 2017 г., а  Грийнуд е задържан през 2018 г. Константин Игнатов, брат на Ружа, се признава за виновен по обвиненията за пране на пари и измама, след като е арестуван през март 2019 г.

Защо Onecoin на Ружа Игнатова не е криптовалута

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама