Айнщайн дал рецептите си за щастлив живот като бакшиш на пощальон

19:45, 18 апр 22 / Любопитно 25 1438 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На 18 април 1955 г. умира Алберт Айнщайн, геният, който промени начина, по който разбираме реалността, и проправи пътя за развитието на физиката в областта на изкуствения интелект, квантовите компютри или дори инструментите, които използваме в ежедневието си, като GPS.

Когато не е бил зает с разгадаването на тайните на Вселената, физикът е споделял мъдрости по ежедневни въпроси.

Две бележки със съвети за щастлив живот, които той дава вместо бакшиш на пощальон в Токио през 1922 г., са продадени на търг през 2017 г. за 1,5 млн. долара.

Словата, които твориха история - от древността до наши дни

Тихият и скромен живот носи повече щастие, отколкото преследването на успех и постоянното безпокойство, свързано с него“, гласи едната бележка.

Има ли воля, има и начин“, пише във втората.

Айнщайн току-що е бил уведомен, че ще получи Нобелова награда за физика, и затова според сведенията казал на пощальона, който му изпратил съобщението в хотелската му стая в Токио, че ако има късмет, тези бележки ще струват много повече от обикновен бакшиш.

Думите на Айнщайн са написани десетилетия преди да започнат да се разпространяват книгите за самопомощ и съветите на ментори.

Но защо Айнщайн е имал тези мисли? Някои смятат, че той може би не е бил много доволен от пътя, който е поел по онова време, когато е обикалял света като знаменитост в областта на физиката, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама