Още два медала за ансамбъла ни на Световната купа в Ташкент

17:20, 17 апр 22 / Спорт 25 1534 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Още два медала спечели българският ансамбъл по художествена гимнастика от Световната купа, която се проведе в Ташкент, Узбекистан.

Момичетата на Весела Димитрова спечелиха злато и бронз от финалите на отделните уреди, след като вчера завоюваха първото място в многобоя.

Участие в надпреварата взеха четири ансамбъла. Вая Драганова, Женина Трашлиева, Петя Борисова, Елена Георгиева, София Иванова и Биляна Везирска получиха 29.750 точки за съчетанието си с пет обръча. Въпреки че имаха неточности, те успяха да триумфират в първия финал за деня, изпреварвайки Узбекистан с 26.900 точки, Казахстан с 24.000 и Азербайджан с 21.900 точки.

 

Ансамбълът ни първи и в Ташкент

Във второто си изпълнение за деня с три ленти и две топки ансамбълът ни допусна грешки, което ги изпрати на третото място с 23.500 точки. Със златото на смесеното съчетание се окичиха момичетата от Узбекистан с 25.850 точки, следвани от Казахстан с 24.200 точки. На четвърто място завърши Азербайджан с 22.900 точки.

Съдия за България в Ташкент бе Християна Тодорова.

Гимнастичките ни обраха златото в София

Призьорките бяха наградени от трикратната световна шампионка Мария Петрова, президент на Техническия комитет към Европейската гимнастика и технически асистент от ФИГ, съобщи БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама