Папата осъди жестокостта на войната в месата си за Великден

10:24, 17 апр 22 / Свят 25 1356 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Папа Франциск осъди жестокостта на войната в Украйна по време на месата си за великденското бдение. Този път обаче той не я ръководи лично заради остри болки в крака, които го принудиха да ограничи изявите си. Италианският кардинал Джовани Батиста Ре го замести. 

Папата с нова реформа в полза на жените

Службата включваше шествие в почти пълен мрак до главното крило на базиликата „Свети Петър“, предаде „Ройтерс“, цитиран от БТА. 

На месата присъства Иван Фьодоров, кметът на Мелитопол, който бе задържан от руските сили миналия месец и по-късно освободен при размяна на пленници.

Папата укори двойките, които заместват децата с домашни любимци

Папата седна пред базиликата върху голям бял стол и стоеше прав при четенето на Евангелието. В края на своята проповед Светият отец се обърна директно към кмета на Мелитопол Иван Фьодоров и украинските депутати Мария Мезенцева, Олена Хоменко и Русем Умеров, които седяха заедно на първия ред, посочва Асошиейтед прес.

В този мрак на войната, в нейната жестокост, се молим за вас и заедно с вас тази нощ. Молим се за всички страдащи. Можем да ви дадем само рамото си, нашите молитви, каза папа Франциск и добави, че „най-голямото нещо, което можете да получите е възкресението на Христос“, произнасяйки последните три думи на украински.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама