Папата укори двойките, които заместват децата с домашни любимци

13:15, 06 яну 22 / Свят 25 1657 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

По време на седмичната си аудиенция във Ватикана папа Франциск укори двойките, които не искат да имат деца, като каза, че те проявяват вид егоизъм.

Прекалено много двойки нямат деца, защото не искат да имат, или имат само едно дете, защото не искат да имат повече“, каза Светият отец пред множеството. „Но те имат по две кучета и по две котки. Кучетата и котките заместват децата. Разбирам, че това ще ви разсмее, но реалността е такава“, каза папа Франциск.

Насилието над жените е обида към Бога, заяви отново папата

Той предупреди, че цивилизацията застарява и се лишава от човечност заради „загубата на богатството на родителството“. „Онези, които живеят сред хората и сключват брак, трябва да мислят за това да имат деца“, подчерта Франциск.

Самият папа е любител на котките, но британският вестник „The Guardian“ съобщава, че той няма домашен любимец във Ватикана. Вестникът припомня, че през 2014 г. в интервю пред италианския ежедневник „Месаджеро“ папа Франциск определи замяната на децата с домашни любимци като „още един феномен на културна деградация“ и че емоционалните отношения с домашните любимци са „по-лесни“ от „сложните“ отношения между родители и деца.

Папа Франциск призова за диалог и решения на световните кризи

Докато окуражаваше двойки, които не могат да имат собствени деца, да помислят за осиновяване, той ги насърчи да не се боят да бъдат родители, казвайки, че „да имаш дете е винаги рисковано, но да нямаш е дори по-рисковано“, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ливонсйо 21:05, 07 яну 22

Оно нема пари за пиенйе тоя за деца та се притеснил

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама