„Нека стои още Киро“: Борисов нямало да пусне ГЕРБ в управление сега

14:27, 16 апр 22 / Политика 25 1930 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска партията му да си направи ревизия. По думите му тя е необходима, защото и те са правили глупости, но затова сега били силна партия.

„Когато партията има лидер и хубавото, и лошото се пише на него (...) Има значение за партията да си направи ревизия, да си дадем сметка къде сме грешили. Ние също правихме големи глупости, но затова сега сме добра партия, защото хора с опит са в една зала“, изтъкна Борисов по време на среща с актива си в Добрич. 

Борисов броял дупките от София до Добрич

Бившият премиер се оплака, че пътуването до града е било ад. Отсечките, които преди година били фрезовани и подготвени за асфлатиране, стояли по същия начин. А вместо мантинели, имало бяло-червени ленти.

Коя е мафията в случая? Преброих над 3 хил. дупки от София до тука. И то – със спиране, спирам да броя, щото го забравям, пак ги броя, пак ги забравям, заяви той.

Нямало да пусне ГЕРБ в управление сега

Пред множеството Деница Сачева пък заяви, че партията се готви за скорошни избори и мобилизация за пълна победа. Борисов обаче контрира: След ареста няма да подкрепим правителство, в което премиер е Кирил Петков (...) Няма да пусна партията в управление сега, защото парите на държавата са откраднати. При фискален резерв над 4 млрд лева, те вече са на тинята на язовира. Ако ние влезем в управление, с какви пари ще управляваме“, запита Бойко Борисов и изтъкна, че в България има политически рекет - от правителството към хората.

Нека стои още Киро (бел. ред. - премиерът Кирил Петков), те („Продължаваме промяната“) трябва да се сринат докрай. В противен случай техните покровители ще ги съживят“, каза той.

Няколко думи и за надпреварата за БНБ

Борисов коментира и надпреварата за гуверньор на БНБ и оттеглянето на Андрей Гюров: „Нашокаха им репичката отвън за Гюров, той не става за шеф на БНБ и затова го оттеглиха, отбеляза той. 

Лидерът на ГЕРБ не пропусна да се самоизтъкне докато е бил премиер: „Бях направил България лидер на Балканите. Нямаше събитие, на което да не съм поканен. Идваше Вучич и казваше каквото каже Бойко това правим.

Петков последен разбрал за евакуацията на моряците от Царевна

По думите му евакуацията на българските моряци от кораба „Царевна“ е операция, за която министър-председателят Кирил Петков е разбрал последен. Бившият премиер предположи, че извеждането им било уредено от президента Румен Радев, който си е запазил контактите в Русия. Неслучйано държавният глава бил против да се гони руският посланик Елеонора Митрофанова. „Ако на някой трябва да се благодари, е на него и на посланик Митрофанова. Киро няма общо с тая работа. Той чул-недочул, пиарите му викат: „Скачай напред, българите са балъци“, изтъкна лидерът на ГЕРБ и обясни, че според него пиарите на Петков го посъветвали да говори и затова той започнал да разказва, че е успешна операция на военното разузнаване

 

„Ние си изядохме шамарите“: Борисов призна, че е подценил Радев

Борисов призна, че е подценил президента Румен Радев. Слушайте внимателно президента Радев, нашата голяма грешка беше, че ние го подценихме. Радев е много умен и много праволинеен. Беше ми подчинен дълги години и го подцених. Ние си изядохме шамарите“, каза лидерът на ГЕРБ, след което добави: „Няма нищо лошо в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и упорит човек“.

Междувременно в залата имаше ту възгласи „Бойко, Бойко“, ту „Киро вън!“. Симпатизантите пък държаха плакати с подигравателни надписи, които бяха вероято насочени към премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев. На част от тях се четяха: „PRO100КИРО“ и „Кокорчо“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама