Волгин: Певицата Пендачанска не разбира от медии

14:08, 11 апр 22 / Общество 25 1462 Шрифт:
Биляна Иванова

Оперната прима Александрина Пендачанска подаде оставка от Обществения съвет на БНР. Като мотив за това тя изтъкна несъгласието си с тезите и темите в предаването „Политически некоректно“ с водещ Петър Волгин. Според нея в предаването има „дезинформация и пропаганда“, а Волгин „злоупотребява с ефира на обществената медия от години“.

Журналистът й отговори във Facebook: „Разбирам, че певицата Пендачанска била недоволна от моята работа. Няма нищо странно в това някой да харесва или не друг човек, да има положително или отрицателно мнение за него. Проблемът идва тогава, когато нехаресващият си служи с лъжи и манипулация. Когато няма никаква представа от работата на хората, които критикува. Певицата Пендачанска не разбира от медии. А явно няма никакво желание да се учи“.

„И наистина се чудя как се е озовала в Обществения съвет на БНР. С какво е допринесла за просперитета на националното радио? В писанията, обясняващи оставката й от този съвет, има много твърдения по мой адрес, но няма нито една истина. Певицата Пендачанска не различава лъжата от истината, но за сметка на това иска да е винаги близка с властта. Помня я как обожаваше Иван Костов, когато неговото СДС управляваше България. После певицата Пендачанска се прехласваше по Христо Иванов, когато неговото ДБ или, както се казваше въпросното нещо по онова време, предстоеше да влезе във властта. А сега е влюбена в управляващите от ПП. Освен това не спира да „славоукраинства““, написа Волгин.

Явно, за да бъде в съзвучие с Генералната линия. Често съм се срещал с подобни „творци и интелектуалци“ и ето как съм ги описал в моята книга „Живот в радиото“: „Това са личности, които оцеляват при всички режими и във всички условия! Не само оцеляват. Те благоденстват и просперират. Хвалят настоящите управляващи, само за да започнат да ги ругаят след падането им от власт. А най-интересното е, че никой не може да ги помръдне от моралните пиедестали, върху които сами са се покатерили. И ако само се опиташ да им припомниш предишното блюдолизнечене, моментално ще те обявят за рушител на културната традиция. Основният момент в тази традиция е, че т.нар. „творци“ и „интелектуалци“ са изпитвали огромно удоволствие от близостта си с властта“, продължава публикацията му, с цитат от „Живот в радиото“.

Певицата Пендачанска е от хората, които говорят единствено неща, удобни за ушите на властта. На всяка власт. Българска и чужда. Пендачанска е от хората, които искат да забранят всяко различно мнение. Надявам се да не им позволим да направят това“, пише в заключение Петър Волгин.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Браво на Волгин! 19:01, 11 апр 22

Примата не е в час, жалка провокация

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама