Оставка в обществения съвет на БНР в знак на протест

08:30, 11 апр 22 25 2598 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Оперната прима Александрина Пендачанска подава оставка от Обществения съвет на Българското национално радио (БНР). Това обяви самата тя във Facebook, като публикува копие от писмото си до Обществения съвет на радиото и до генералния директор Милен Митев.

Оставката ѝ идва след последното предаване на журналиста Петър Волгин и интервюто му с лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Двамата обстойно коментираха фалшива новина на ТАСС, гласяща, че български кораб е бил взет в плен от „националистите от Азов“. Българското МВнР отрече тази информация.

След последното предаване на Волгин дойде време за оставката ми в Обществения съвет на БНР! След серия разменени писма между Вас и Обществения съвет и след последното издание на „Политически некоректно“, за жалост констатирам, че няма реален резултат от нашето настояване дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин да бъдат преустановени. Г-н Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио“, пише тя в писмо до генералния директор на БНР Милен Митев.

В условията на война, започната от руската агресия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е особено тревожно. Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и престъпния режим на президента ѝ,  Владимир Путин“, изтъква още Пендачанска.

Останалите членове на Обществения съвет са Милен Врабевски, председател, Светла Петрова, Петко Дурмана, Петко Георгиев, проф.Снежана Попова, Стефан Командарев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Глупаво 11:29, 11 апр 22

По добре да се разграничи от Тицин, който ни орезили

2 Малинова 11:31, 11 апр 22

Пенданпанска да не се изживява като истина от последна инстанция, Волгин е достоен журрналист за разлика от нея, Тицин и сие

3 Жалка провокация 13:01, 11 апр 22

Примата не е на ниво, определено

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама