Кой е „най-тъжният зоопарк“ в света?

18:40, 09 апр 22 / Любопитно 25 1589 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Сляпа кафява мечка, затворена в тясна килия в продължение на 30 години, нещастни маймуни, видимо недохранени, и лъвица, която обитава мизерна клетка от 5 квадратни метра - потресаващата гледка е в „най-тъжния зоопарк в света“, наречен „Парк на спасението“.

Служители на хуманитарна организация за защита правата на животните се опитват да затворят центъра. Смята се, че собственикът му е спасил животните от трафиканти и ловци, но условията в центъра са „потресаващи“, съобщава британска благотворителна организация пред The ​​Sun.

Заради условията и видимо недобре гледаните животни, арменското правителство е подложено на натиск да затвори изцяло парка.

Сляпата мечка Нелсън, настанена в мръсна тясна клетка, в продължение на 30 години, е в тежко здравословно състояние, с очни проблеми и гниещи зъби, обездвижена и недохранена.

13-годишна лъвица на име Сара обитава клетка, голяма колкото градински навес, в продължение на седем години.

Група маймуни живеят без никаква дневна светлина, а орелът има толкова тясна клетка, че дори не може да разпери крила.

Базираната в Обединеното кралство International Animal Rescue (IAR) се опитва да спаси мечката Нелсън, но собственикът Армен Тадевосян, 71 г., отказва да предаде нещастния мечок. Той твърди, че животните му са добре обгрижвани в „зоологическата градина“ в Армавир - малък град в близост до столицата на Армения Ереван, пише БГНЕС.

IAR има спасителен център за мечки в Армения и досега е спасил 30 животни. „Това е петно ​​върху международната репутация на Армения - че позволява на съзнателни същества да страдат от такава жестокост и пренебрегване. Призовавам правителството да се намеси незабавно и да наложи затварянето на парка, за да могат животните да получат подходяща храна и грижи за първи път от години", призова президентът на IAR Алън Найт.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама