Заплашваният спецпрокурор: Всеки може да го направи

19:46, 08 апр 22 25 1301 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Първи думи на спецпрокурора, който беше заплашен с куршум и кръв. Ангел Кънев откри в шкаф на работното си място плик с патрон и бележки с надписи, сред които „кръв“ и „информиран“. 

Той е заместник-ръководител на Специализираната прокуратура. През годините е наблюдаващ обвинител по редица знакови дела – като това срещу бизнесмените Миню Стайков и Васил Божков.

Вярна е информацията, която излезе в медиите, че в кабинета ми е открит плик с патрон. Нямах намерение да говоря пред медии”, посочи Ангел Кънев пред Нова телевизия.

Според него на практика в сградата на спецструктурите се влиза лесно. Всеки един може да го направи това нещо – съдебен заседател, адвокат, обвиняем, който си иска може да влезе и да направи, каквото си иска в тая сграда от първия до последния етаж само не трябва да влиза през централния вход”, каза Кънев.

Спецпрокурор заплашен с плик с патрон

По думите му охраната на магистратите у нас изглежда добре, но само на хартия. „Видеонаблюдението в дома, което сам съм изградил. Надграждано. Консултирано с експерти. Още не е включено към никой, това видеонаблюдение си го гледам само аз. И практически непрекъснатостта на процеса по охрана не се случва въобще в дома ми. И не се случва въобще в тази сграда. Тези хора обменят информация за моята охрана по личните си телефони. Една радиостанция няма. В НСО нещата не стоят така”.

Прокурорът още не може да си обясни мотивите на човека, заплашил го с кръв и куршум. „Аз обяснения за много работи нямам. Например защо аз съм без бронежилетка и защо това момче е без бронежилетка. Вие знаете ли, че на нас са ни дали две жилетки с изтекъл срок на годност. Ние сме четирима души в екипа. Т.е. аз трябва да кажа двама от вас няма да са с бронежилетка, защото съм по-важен”.

Прокурор Кънев е убеден, че разследващите ще направят всичко, за да стигне разследването докрай, но не вярва извършителят да се намери. „Ако трябва да се работи адекватно в това разследване трябва да бъдат включени съответните структури, които имат оперативно-издирвателни правомощия, защото сами по себе си самите следователи и прокурори не могат да издирват”.

На въпрос страхува ли се за живота си той отговори: „Аз не се страхувам за себе си по никакъв начин. Смятам обаче че всеки нормален човек се притеснява за близките си”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Борис 20:14, 08 апр 22

Прокурорчета,правете това което честно трябва да правите.А вашата работа е да защитавате честните хора а не мафията.

2 Анонимен 20:16, 08 апр 22

Господа прокурори,работете така че да можете дасе движите без охрана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама