Как Сиромахов спечели поста генерален директор на БНТ?

14:45, 06 апр 22 25 6833 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

След като сценаристът и телевизионен водещ Иво Сиромахов обяви в свой Facebook пост, че е приел поста за генерален директор на БНТ, социалните мрежи избухнаха с коментари. Дали заради закъснялата му първоаприлска шега или поради друга причина, много хора съвсем сериозно изложиха редица аргументи защо той не е подходящ да заеме тази длъжност. Сиромахов обаче реши да им отвърне и публикува „кратката си автобиография“, с която по думите му е спечелил поста и от която „става ясно всичко“. В нея той защитава опита си като телевизионер и привързаността си към „телевизията-майка“.

Публикуваме изложената от него „кратка биография“, без редакторска намеса:

Роден съм през 1971 година в нормално семейство. Чичо ми работеше в БНТ (тогава БТ) и аз още от малък много обичах да го разпитвам за професията му.

В ранна детска възраст не гледах телевизия, но когато станах на осем години, родителите ми си купиха телевизор и аз започнах да следя редовно рубриките „Сънчо“, „Розовата пантера“ и „Телевизионен справочник“. Най-много харесвах „Телевизионен справочник“. До 1989 година не съм гледал никаква друга телевизия освен БНТ (тогава БТ). Бях абсолютно лоялен зрител.

През 1996 година спрях да гледам БТ (вече БНТ), защото влязох в казармата. Но продължих да се интересувам от БНТ. Даже има едно мое писмо от казармата до Кирил Крачев, в което съм написал: „Драги Кириле, какво става с предаването на кака Лили? Продължава ли да сияе от малкия екран?“. Кирил Крачев може да го потвърди. Той понастоящем е агроном в Смядово.

През 1999 година, когато всички се подиграваха на БНТ, че не са излъчили слънчевото затъмнение, само аз не се подигравах. Това може да го потвърди братовчед ми Стоян Костов, който понастоящем живее във Ванкувър, Канада.

През 2000 година бях поканен от Слави Трифонов да се присъединя към екипа му. Аз не исках да се присъединявам, исках в БНТ. Но от БНТ тогава не ме искаха, затова приех резервния вариант. Пак си е телевизия, кво. Това може да го потвърди Ивайло Вълчев, който понастоящем е сценарист в „Шоуто на сценаристите“.

През всичките тези години аз давах на колегите си примери от БНТ като еталон за тв качество и професионализъм. Да речем, когато тръгна вечерното шоу на Диджей Дамян, аз казах на колегите си: „Ето така се прави истинско шоу. Да вземем пример от него“. Това може да го потвърди Тошко Йорданов, който понастоящем е депутат в парламента.

Никога не съм одобрявал скечовете, които сме правили в шоуто, осмивайки популярни лица от БНТ – Иван Гарелов, Петър Василев, Валя Ахчиева и т.н. За мен тези хора са тв легенди и съм категорично против да бъдат иронизирани. Винаги когато в шоуто е имало скечове с тези хора, на мен не ми е било смешно. Това може да го потвърди Краси Радков, който понастоящем е актьор в „Като две капки вода“.

Накратко казано – за мен БНТ е светиня и аз ще дам всичко от себе си за нейното светло бъдеще.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама