Украински депутат идва у нас да иска помощ

16:56, 05 апр 22 25 1491 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Депутатката от управляващата партия „Слуга на народа“ във Върховната Рада на Украйна Юлия Гришина е на посещение в България за срещи в Народното събрание. Целта ѝ е да запознае депутатите с хода на военните действие в Украйна и да потърси подкрепа от българските власти и общество за преодоляване на последствията от руската инвазия в страната ѝ.

„Целта на нашето посещение е да кажем голямо благодаря за помощта, която България оказва на Украйна. Сега в България се намират повече от 60 000 украинци, които получават определена степен на защита в страната ви. Тук те имат право да работят и да изпращат децата си на училище, да настаняват децата си в детски градини и ние сме ви много благодарни за тази подкрепа от ваша страна. Ние сме тук, за да говорим с представителите на вашия парламент и депутатите ви, както и правителството за това, от което много сериозно се нуждаем“, заяви тя пред БНТ.

„И едно войнишко копче не е изнесено за Украйна или Русия“

Ако падне Украйна, Русия няма да се спре, тя ще продължи напред, защото те вече почувстваха мириса на кръв. България, Румъния, Молдова и прибалтийските страни се намират в зоната на много голям риск и за това призоваваме всички европейски страни да помогнат на Украйна и санкциите срещу Русия да се бъдат засилени. Изключително важно е да бъде спряна Русия и да бъде блокирана дейността ѝ, защото когато получава каквото и да е финансиране, тя купува ново оръжие, с което убива хора в Украйна“, посочи Гришина.

„Необходимо е да се наложи ембарго върху вноса на руски газ и нефт, необходимо е затварянето на пристанищата за руските кораби. Много силно се нуждаем от оръжие, защото то ни липсва. Нашите военни загиват, защото ни липсва оръжие и то ни е необходимо веднага“, заяви тя.

Радев предлага да пратим каски и бронежилетки за цивилните в Украйна

„Ние пътуваме по разни страни и им обясняваме. Ето вчера бяхме в Румъния, а днес съм в България, за да покажем необходимостта да се смени ракурсът, ъгълът и да се погледне от другата страна в тази ситуация, защото неучастието в конфликтът е директна заплаха за всички европейски държави“, смята украинският депутат.

Много ни е необходимо оръжие, за да можем реално да се борим, защото ние сега сме изправени и стоим фронтално и разделяме този нецивилизован свят в лицето на Русия и тези кървави зверства и убийства и защитаваме Европа от това, което може там да се случи. И за това ни е необходима помощ и подкрепа, за да спасим Европа и да не допуснем в никакъв случай да се случи Трета световна война“, посочи Гришина.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама