Путин наложи визови ограничения

16:12, 04 апр 22 / Войната в Украйна 25 1025 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ „За реципрочни визови мерки във връзка с неприятелски действия на чужди държави“, съобщиха от руското посолство.

Указът е подписан, „изхождайки от необходимостта да се вземат срочни мерки в отговор на неприятелски действия на Европейския съюз“. Според него Русия прекратява действието на няколко точки от споразуменията за улесняване на издаване на виза с ЕС, Норвегия, Дания, Исландия, Швейцария и Лихтенщайн.

Руският газ само в рубли от 1 април

Отменя се улеснено подаване на документи за целите на пътуване и многократни визи със срок една година за официални делегации и журналисти, многократни визи със срок 5 години за членове на национални и регионални правителства, парламенти и съдилища. Освен това се отменя и освобождението от заплащане на такси за официални делегации и членове на правителства и парламенти и безвизов режим за притежателите на дипломатически паспорти.

Владимир Путин също възлага на МВнР на Русия да въведе персонални ограничения на влизане в Руската Федерация за чужди граждани и лица без гражданство, които извършват неприятелски действия срещу страната, нейни граждани и юридически лица.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама