„Запълнете тишината от войната с музика“

09:17, 04 апр 22 25 1739 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът Володимир Зеленски направи емоционално обръщение по време на раздаването на музикалните награди „Грами“.

„Вместо смокинг музикантите ни носят бронежилетки“, каза Зеленски и прикани музикантите да подкрепят Украйна.

„Музиката ще надделее над всичко. Ние защитаваме свободата да живеем, да обичаме, да се чуваме. Защитаваме земята си от Русия, която носи ужасяваща тишина с бомбите си. Мъртва тишина. Запълнете тишината с вашата музика. Направете го днес, за да разкажете нашата история. Кажете истината за войната в социалните мрежи, по телевизията. Подкрепяйте ни по всички възможни начини. С всичко, но не и с тишина. И тогава мирът ще дойде в нашите градове, разрушени от войната“, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

„Кланетата в Буча“: Масови гробове и улици, осеяни с трупове на цивилни

Появата му по време на най-важната музикална вечер в САЩ идва на фона на световното възмущение от обвиненията за руски военни престъпления в Украйна, които се засилиха с откриването на масови гробове и трупове в районите край Киев. Москва поиска Съветът за сигурност на ООН спешно да обсъди случая, за който твърди, че е провокация на украинските власти.

Нови атаки в Харков

Седем души бяха убити и 34 бяха ранени вчера при удар по жилищен квартал в Харков, съобщи прокуратурата на втория по големина град в Украйна, цитирана от Франс прес.

„Руските окупатори бомбардираха жилищни сгради в Слободския район на Харков. Резултатът - десетина жилища и едно депо за тролейбуси бяха повредени. По предварителни данни са убити седем души, 34 са ранени, в това число 3 деца“, заяви украинската прокуратура в прессъобщение.

Местните медии съобщават за нови атаки също в Херсон и Одеса. Градовете са били подложени на ракетен артилерийски обстрел.

Съобщава се за ракетен удар по неработещ завод за преработка на нефт в Одеса, няма пострадали, но градът е застелен с черен дим и е възникнал пожар. Част от ракетата е била прихваната от украинската противовъздушна отбрана, предаде dir.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама