Спецпрокуратурата разследва служители на ДАНС за шпионаж

16:10, 31 мар 22 / Политика 25 1691 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Спецпрокуратурата извършва действия в Държавна агенция „Национална сигурност“. Образувано е и досъдебно производство. Това потвърди пред БТА ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

По непотвърдена информация, цитирана от БНТ, bTV и Нова телевизия, разследването е срещу служители на ДАНС, които са уличени в шпионаж в полза на руските разузнавателни служби, действащи в България.

По данни на националната телевизия в акцията участват и контраразузнавачи, на които им се е наложило да разследват собствените си колеги.

Междувременно президентът Румен Радев коментира акцията, като заяви, че „ДАНС има здрава имунната система и там работят активно, така че да не допускат пробив по отношение на шпионска дейност“, предаде БГНЕС.

Петков: Разследваме голяма руска агентурна диаспора в България

Темата коментира и премиерът Кирил Петков. „Това, което разследваме на много места е голяма агентурна руска диаспора в България. ДАНС ги разследва. Част от докладваните ми неща са за руски агенти, които са работили специално срещу разбирателството ни с РСМ. Руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани“, посочи той, цитиран от Нова телевизия.

По-рано през деня стана ясно, че прокуратурата е поискала и списък с всички български и чуждестранни граждани, които са влезли в сградата на Министерски съвет за периода 23 февруари - 23-ти март.

Акцията се случва и само час, след като вътрешният министър Бойко Рашков представи отчета на МВР за 2021 година и отправи нови критики към прокуратурата. Премиерът Кирил Петков също изказа силното си недоволство към работата на държавното обвинение

Очаквайте подробности!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 16:30, 31 мар 22

Пак ще набедят някой който им е бръкнал в задниците.

2 Деси 18:35, 31 мар 22

Преди съкращаването им,щеси позволят да отмъстят на някои.

3 Бай уй 18:37, 31 мар 22

Изродите скочиха

4 Неги търкай бе майкати де.. 18:37, 31 мар 22

Мръсниците найлуват

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама