Прокуратурата иска списък на хората, влизали в Министерски съвет?

14:46, 31 мар 22 / Политика 25 1639 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Прокуратурата е поискала списък на хората, влезли в Министерския съвет. Тази информация бе разпространена в медийното пространство, но официално потвърждение от държавното обвинение или правителството на този етап няма.

Премиерът Кирил Петков обясни, че не знае за това, но ще разпореди да бъде установено дали е вярно. „Министерският съвет е контактна точка към Европейската прокуратура и всички подадени при нас сигнали директно отиват при госпожа Лаура Кьовеши, когато са свързани с европейски фондове. Ако се прави опит да бъдат контролирани или да станат явни хората, които подават сигнали за нередности, това ще е поредният саботаж и безобразие от страна на специализираната прокуратура“, заяви днес той.

Информацията се появи първо в сайта „24 часа“, който съобщи, цитирайки свои източници, че всички посетители - български и чуждестранни граждани, които са имали достъп до Министерския съвет през януари, февруари и март 2022 г., трябва да бъдат описани и предадени на спецпрокуратурата. В сряда привечер Националната служба за охрана е получила писмо от спецобвинението, че данните са необходими по повод започнало предварително производство.

До неотдавна обичайна практика бе посетителите в правителствената сграда да предоставят личната си карта и данните от нея да бъдат записвани в специална тетрадка с часа на влизане и излизане. След това те и вещите им преминават през проверка на скенер и едва тогава се получава достъп до кабинета или залата, в която е насрочена определена среща.

Единствено официалните делегации са извън този режим, но в протокола на Министерския съвет съставите им са описани детайлно с имена, постове и евентуално контакти. Свободен достъп имат и народните представители.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Атанас 16:04, 31 мар 22

От каде на каде каскета ще иска списък.Каскет ти си сложен от мафията,никакво внимание не трябва да ви обръща държавата.

2 Анонимен 17:38, 31 мар 22

Значи, каскетурата вече си е Гестапо. Ега ти простотията!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама