Цветанов: КОЙ прокарва руските интереси - сегашните управляващи или предишните?

19:55, 30 мар 22 / Политика 25 1212 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Днешното предложение от опозицията за създаване на парламентарна анкетна комисия за разследване на връзките на правителството с руски олигарси, във връзка с подписания миналата седмица меморандум с „Джемкорп“ за 1 млрд. долара, не беше прието от управляващото парламентарно мнозинство. В духа на прозрачност, то трябваше да подкрепи предложението на опозицията и да разшири обхвата на анкетната комисия за решението и реализирането на „Турски поток” от кабинета „Борисов“ 3, написа във Facebook лидерът на Републиканци за България Цветан Цветанов.

С присъствието си в сегашния парламент Томислав Дончев и Теменужка Петкова можеха да разкажат от първо лице за срещите с представители от Руската федерация, за подписването на изчезналата Пътна карта, за харченето на над 3 млрд. лева - пари на българския данъкоплатец, за обслужването на чужди интереси и увеличаването на зависимостта на страната ни от Русия”, коментира той.

„Турски поток“ е добър пример за корупция“

С резултатите от анкетната комисия обществото щеше да е информирано за това: КОЙ кабинет на „Петков” или на „Борисов” е увеличил зависимостта ни от Русия? КОЙ прокарва руските интереси в България - сегашните управляващи или предишните? Или пък всички са едно цяло?”, пита Цветанов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама