FIFA спря трансферите и на „Левски“

12:29, 29 мар 22 / Спорт 25 1458 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Левски“ няма да има право да извършва трансфери до второ нареждане. Забраната е от FIFA, като е резултат от неизчистен дълг към бившия футболист на отбора Насиру Мохамед. Вчера Българският футболен съюз (БФС) е уведомен от световната футболна асоциация за тази санкция и тя веднага е препратена към ръководството на софийския клуб, съобщи „Сега“, като се позовава на „Кота спорт“.

Изпълнителният директор на „Левски“ Ивайло Ивков потвърди за наказанието, но уточни, че то няма да застраши получаването на лиценз за сезон 2022/23.

Вярна е информацията по случая с Насиру, но ситуацията е под контрол и вече имам идея как ще я решим. Първо искам да успокоя нашите фенове, че това задължение към момента не е с лицензионен характер, тъй като е извън 31 декември. Аз лично очаквах подобно развитие на казуса и още днес ще го обжалвам пред КАС. На всичко отгоре, в момента у нас трансферният прозорец е затворен и времево имаме възможности да реагираме. И не на последно, а дори на първо място – феновете на „Левски“ показаха, че стоят зад отбора и всякакви опити да ни унищожат са неуспешни! „Левски“ е вечен“, коментира Ивков.

"Левски" аут от Европа, ако не намери 2.2 млн. лв. до утре

Насиру Мохамед игра за „сините“ от юли 2019 до април 2021 г., като така и не успя да се наложи и записа 29 мача и 2 гола. Ганаецът обаче има да получава още около 400 000 евро за престоя си в „Левски“ и успя да осъди клуба пред FIFA заради забавянето. По-късно бе постигнато споразумение за разсрочване на дълга, но явно столичният клуб към момента не го изпълнява.

В момента със спрени права за трансфери е и „ЦСКА-София“ - заради задължения към бившите футболисти на ЦСКА Сержиньо, Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня, който почина от левкемия през октомври 2021 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама