„С вас сме“: Подкрепата ни към Украйна продължава с концерти

18:24, 27 мар 22 25 1606 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Мирните шествия и демонстрации в подкрепа на Украйна, които събраха хиляди в София и още няколко български града, продължават на музикална нота днес. 

Концертът „С вас сме!“ започна на площад „Батенберг“ в столицата. Рокът е преди всичко музика на свободата, затова и музикантите решиха да изразят по този начин подкрепата си към Украйна. Той се провежда по инициатива на Васко Кръпката и Захари Карабашлиев. Освен „Подуене блус бенд“ и самият Васко, на сцената ще излязат Иван Лечев, Валди Тотев, Джендема, както и украински музиканти. В афиша учудващо липсва подкрепа от млади рок и поп звезди, въпреки че всички бяха поканени да се включат в социалните мрежи и медиите. 

София може да е краен квартал на Европа, но София е Европа, София е Европа и свободния свят. Затова сме тук! Първо, за да покажем, че сме за мира. Второ, да покажем, че сме против агресията на Русия и трето - за да покажем, че ние сме европейци и ние сме част от свободния свят“, заяви Васко Кръпката, цитиран от „Сега“.

Ние не сме част от някаква държава, набедена за русофилска. Не сме роби на дезинформацията. Въпросът е на живот и смърт - на добро и зло. Добро е свободата, лошо е тиранията. Тиранията в момента са едни хора, които бомбардират градове“, допълни Карабашлиев, цитиран от БНТ. 

Концертът е благотворителен. Събраните средства ще са в помощ на пострадалите от войната в Украйна.

Още един концерт, но международен, се излъчва на екран на площад „Славейков“ от 18:30 часа днес.

Сред световните звезди, които ще се включат в него, са Fatboy Slim, Within Temptation, Bastille, Submotion Orchestra, BrainStorm, Beissoul & Einius, Salvador Sobral, Netta, Idina Menzel, IAMX, Gus Gus, Nino Katamadze и др. Украйна ще бъде представена от повече от 20 артисти - Monatik, Тіна Кароль, The HARDKISS, Океан Ельзи, Jamala, Go_A, Даха Браха, Один в каное, alyona alyona, Антитіла, Pianoбой, Melovin, Artem Pivovarov, Alina Pash, Kadnay, Latexfauna, Руслана, Dakh Daughters, TVORCHI, NK и др. Водещи на събитието са украинците Тимур Мирошниченко и Маша Ефросинина.

Телемаратонът Save Ukraine #StopWar се осъществява от „1+1 media“, екипа на фестивала „Atlas“, телевизия „Суспилне“ и с подкрепата на украинския мобилен оператор „Киивстар“, Министерството на културата и информационната политика на Украйна, Министерствата на външните работи и на социалната политика на Украйна. 

В София той се излъчва с помощта на Столична община, Столичната библиотека и театър „Възраждане“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама