Предложиха улица да носи името Милен Цветков

13:42, 27 мар 22 / София 25 2112 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Столичният общински съветник от групата на „Демократична България“ Симеон Ставрев предложи улица 549 да носи името на покойния журналист Милен Цветков. Това е адресът на TV1, където бе последното му работно място.

Предложението му вече е внесено в Столичния общински съвет. То е подкрепено от районния кмет на кв. „Подуяне“. Събрана е и подписка, която са организирали неговите колеги от TV1.

Телевизионният водещ Милен Цветков загина в катастрофа

Надявам се всички политически групи в Столичен общински съвет да подкрепят предложението ми, след като има положително становище от районния кмет, подписка в подкрепа на идеята и няма друг обект в София с това име. Милен го заслужава“, пише Ставрев във Facebook.   

Припомняме, че през 2020 г. навръх Великден журналистът и телевизионен водещ Милен Цветков загина в катастрофа, след като джип се заби в колата му на светофар в София. Извършените до момента експертизи доказваха, че подсъдимият Кристиан Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал няколко вида наркотици в организма си. Смъртта на Цветков разтърси обществото, макар че броят на засечените шофьори след употреба на наркотици продължава да расте. 

След близо 2 години проточване на делото, началото на месеца съдът призна за виновен Кристиан Николов. Присъдата е 9 години затвор при общ режим. Той обаче е признат за невинен за умишлено престъпление.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Стефан 23:03, 28 мар 22

ДБ гледат да се възползват от всякакви трагедии, иначе нищо не могат да направят сами.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама