Дудова не се яви на кантара, Тайбе Юсеин отива на Европейското

09:47, 27 мар 22 / Спорт 25 2138 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Биляна Дудова не се яви на кантара преди новото преборването между нея и Тайбе Юсеин. Вчера по обяд Управителният съвет на федерацията по борба насрочи двубой, който да определи коя от двете е по-добрата в категория до 62 кг и да отпътува за Европейското първенство.

Обрат: Преборване между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова все пак ще има

Официалното претегляне трябваше да се състои тази сутрин в 8:00 часа в хотел в Благоевград. Началото на преборването между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова трябваше да започне в 10:30 часа. Дудова обаче се отказа от участие заради късно взетото решение на Българската федерация по борба (БФБ) за насрочване на двубоя.

„Благодаря на федерацията по борба, че се сетиха за мен в събота следобяд, за да ме уведомят, че в неделя ще бъде поредното преборване за европейското първенство в Будапеща. Ден преди пътуването за състезанието. Благодаря, че ме „направиха на маймуна“ с поредния цирк... след всичките ми постижения за България и БФБ. Една седмица чудене, за да ме изкарат виновна накрая“, коментира пред bTV разочарованата Дудова.

Така Тайбе Юсеин получи правото на Българската федерация по борба да представя България на Европейското първенство в олимпийската категория до 62 кг.

Дудова: Докога ще ме унижават, взимам колкото чистачка 

Припомняме, че до насрочване на двубоя се стигна след решение на Управителния съвет на федерацията, взето заради скандала със селектирането на Дудова при до 59-килограмовите за еврошампионата - неолимпийска категория, в която тя стана световна и европейска шампионка през миналата година. Вместо Дудова в кат. до 62 кг в състава попадна титулярката Тайбе Юсеин. Изборът е направен с решение на националния селекционер Петър Касабов и с одобрението на президента на федерацията по борба Христо Маринов. Първоначално имаше преборване между двете националки, насрочено за 8 март. Последва преместване за 18-и.

Според сайта на федерацията, то е осуетено, защото Юсеин била по-тежка от 62 кг, а толеранс не се допуска. Треньорът Касабов обаче е категоричен, че схватката се е провалила по вина на Дудова. Тя отрече и изпрати изявление до bTV, а казусът стигна до министъра на спорта Радостин Василев, който се ангажира с изясняването на случая.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама