Обрат: Преборване между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова все пак ще има

11:53, 26 мар 22 / Спорт 25 1687 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Ново развитие по сагата в женската борба. На извънредно заседание на Управителния съвет на федерацията е било решено да има ново преборване между Тайбе Юсеин и Биляна Дудова за определяне на представителката ни в категория до 62 кг на европейското първенство в Будапеща.

Преборването ще бъде утре (27 март), преди обед, в Благоевград. Разрешен е толеранс от 1 кг, пише bTV. 

Дудова: Докога ще ме унижават, взимам колкото чистачка 

Решението на Управителния съвет идва няколко дни след гръмването на новината, че световната и европейска шампионка за миналата година Биляна Дудова остава извън състава за европейското първенство. Дудова и Юсеин трябваше да излязат в пряк мач за място в категория до 62 кг, но той така и не се състоя.

Първоначално преборването бе насрочено за 8 март, впоследствие бе преместено за 18 март. От Българската федерация по борба са изпратили съобщение до личния треньор на Дудова - Георги Калчев, в което се посочва, че толеранс в килограмите не се допуска, въпреки че селекционерът Петър Касабов твърди обратното. Тоест, участничките не трябва да са над 62 кг.

Според публикация на сайта на федерацията, преборването е осуетено, защото Тайбе Юсеин е била по-тежка при премерването.

Дудова заяви, че е обидена и твърди, че дълги години е била ощетявана и унижавана, защото не тренира при Касабов. Той пък отговори, че за нея има място в националния отбор, но в долната категория - до 59 кг.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама