Шествие в подкрепа на Украйна в София

20:38, 24 мар 22 / София 25 1212 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Мирно шествие в подкрепа на украинския народ се провежда в София. Според организаторите целта е да се изрази солидарност и да се демонстрира единна европейска позиция. Те казват и че не са съгласни с политиката на руското посолство в България, пише bTV  

Хората се събраха на площад „Независимост“, преминаха по бул "Цар Освободител" и стигнаха до "Орлов мост", където идеята е да се запалят свещи в памет на загиналите във войната.

Участниците са облечени в цветовете на украинското знаме – жълто и синьо, носят украински флагове и плакати, с които изразяват несъгласието си с войната.

Обявено е, че шествието ще приключи с минута мълчание в памет на жертвите на войната в Украйна.

По-рано днес на метростанция „Сердика“ е възникнало напрежение между човек с плакат срещу руския президент Владимир Путин и жена, която се е опитала да скъса този плакат. Стигнало се е до лек сблъсък, който обаче е потушен

Демонстрацията днес съвпадна с призива на украинския президент Володимир Зеленски в деня, в който се навършва месец от началото на инвазията в страната светът да излезе по площадите в знак на солидарност.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:26, 24 мар 22

Хубаво да запалят свещи, ама защо са изгорили руското знаме. Това е вандалщина! Знамето е светиня за народа. Няма значение кой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама