Най-добрият продукт за укрепване на костите

19:20, 20 мар 22 / Любопитно 25 1773 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Диетоложка от САЩ определи най-добрия според нея продукт, който ще помогне за поддържане на здрави кости. Експертни препоръки бяха публикувани от Eat This, Not That! (ETNT).

Лорън Харис-Пинкус смята, че сините сливи трябва да са задължителни за укрепване на костите и предотвратяване на остеопороза. „Те са източник на калий, магнезий, витамин К и полифеноли, които поддържат здравето на костите, повишават костната минерална плътност и намаляват загубата на костна маса“, обяснява диетоложката.

Полезен или вреден е бананът?

Освен това, поради високото съдържание на естествен сорбитол, сините сливи са полезни за червата. Харис-Пинкус препоръчва да ядете сини сливи всеки ден. Може да се добави към кисело мляко, овесени ядки или салати, пише БГНЕС.

По-рано общопрактикуваща лекарка от САЩ посочи начини за запазване на младостта. На първо място тя препоръча да не се консумират прекомерни количества захар.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама