Трикове за релаксация в дома

19:25, 18 мар 22 / Любопитно 25 1191 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Мецанин с кът за сядане, широките первази на прозорците, параваните, лампите с различни режими на работа и естествените елементи в интериора ще направят атмосферата в апартамента успокояваща, сподели интериорният дизайнер Альона Стаценко.

Широкият перваз на прозореца може да се превърне в „остров за почивка“. „Върху него лесно може да се постави възглавница и плетеница, както и красива завеса или параван, които да блокират външната светлина“, съветва Стаценко.

Хамаците и висящите столове също биха помогнали за релаксация, а живите растения и аромалампите с подходящ аромат ще добавят усещане за близост с природата. „Могат да се използват етерични масла от лавандула, хвойна, ябълка, череша и роза. Те подпомагат релаксацията и възстановяването на психиката“, добавя експертът.

Добавянето на елемента на огъня в апартамента чрез електрическите камини или на елемента на водата – чрез морски пейзажи или фотографии ще помогне за усещането за покой в дома ви. „Специална лампа с различни режими на осветяване, закупени за душ-кабината, може значително да промени усещането при вземане на душ, а текстилът и дървото могат да се използват за декорация на банята“, обясни дизайнерът, цитирана от БГНЕС. 

Цветовете, които допринасят за спокойната атмосфера са много индивидуални. „Общото правило е да не се избират ярки, крещящи цветове за зоните за релаксация и спалните помещения“, обобщава тя.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама