Съпругът на Арнаудова: Джипът ни е от фирмата, строила „Балкански поток“

13:20, 18 мар 22 / Политика 25 5092 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

По време на обиските в дома на медийния съветник на Бойко Борисов Севдeлина Арнаудова, която също е арестувана, полицията е търсила доказателства за връзката ѝ с бившия финансов министър Владислав Горанов и с хазартния бос Васил Божков. Това стана ясно от изявление на съпруга ѝ Делян Димитров, който от рано сутринта излезе на протест пред сградата на Националната полиция в „Младост“.

„В защита на Борисов и демокрацията“: ГЕРБ на протести срещу властта

„Помолих да ми дадат някакъв официален документ. Казаха ми, че нямат. Иззеха командировъчни на съпругата ми, телефони - стари и нови, някакви флашки. Провериха цялата къща“, посочи той и изрази недоволството си от начина, по който е извършен обискът в дома им:10 човека влязоха в дома ни докато вечеряме с детето, което е на осем години. Влизат вкъщи при детето ми… То започна да плаче и да бяга. Най-много ме боли, че трябваше да го успокоявам, че не сме престъпници, обясни съпругът на Арнаудова.

Бойко Борисов е задържан при спецоперация

Припомняме, че бившият премиер бе задържан късно вчера вечерта при мащабна спецоперация на МВР. От полицията обявиха, че арестът е във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, а освен него са задържани още бившият финансов министър Владислав Горанов и бившата шефка на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова. Адвокатът на Борисов Менко Менков обори тези твърдения и посочи, че арестът е на база сигнал на сдржение „Боец“ по медийни публикации. Заповедта за задържането на лидера на ГЕРБ пък е за изнудване, без обаче да става ясно кой, кога и за какво е бил изнудван от Бойко Борисов.

Васил Божков, който е в Дубай от повече година обяви преди време, че е бил изнудван от тогавашния премиер Бойко Борисов, като му е предавал пари за „такса спокойствие“ чрез Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. След ареста на Борисов, Арнаудова и Владислав Горанов снощи Божков обяви във Facebook, че това се е случило след сигнала и показанията, които е дал пред Европейската прокуратура през последния месец.

Фирмата, строила „Балкански поток“, им е подарила джип

Той заяви, че органите на реда са претърсили само служебния му автомобил. „Слязоха, снимаха номера и го пратиха. След няколко минути излезе информация, че е намерен джип на „Аркад“ в дома на Севдалина Аранудова“, обясни съпругът на Арнаудова, който призна че работи в УС на Булгартрансгаз.

Той потвърди, че джипът е на фирмата, строила „Балкански поток“, и уточни по какъв начин се е озовал в дома им. Когато приключи проектът, те ни дадоха техни коли, които бяха взели на лизинг, за да ги ползваме. Както дадоха на нас джипове и пикапи за районите в страната, така и дадоха на Министерството на екологията и на Агенцията по горите. Дали са ни да ги ползваме, не знам каква е тази бомба“, подчерта той, цитиран от Нова телевизия. 

„Ние какви сме, престъпници ли сме, погазил съм Конституция ли“, запита Димитров и уточни: „Не знам какво ще измислят, живеем в демокрация. Всичко е за да се отнеме вниманието от важните неща“.

„Аркад“ са дали 4 джипа и на екоминистерството 

Малко по-късно министърът на околната среда и водите Борислав Сандов заявява във Facebook, че от „Аркад“ са предоставили на МОСВ 4 автомобила.

Предоставени са за ползване до края на 2022 г. с договори, подписани от Ревизоро (бел. ред. - бившият министър на околната среда Емил Димитров), който дори е ползвал лично един от тях. Наредих веднага да бъдат върнати на „Аркад“ и предстои да поискам допълнителни проверки към различни институции за установяване на конфликт на интереси, корупция и свързани лица, веднага щом се завърна от Брюксел, пише Сандов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:25, 18 мар 22

.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама