„Репресии няма, законът е спазен“

10:00, 18 мар 22 / Политика 25 1448 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Репресии няма, има нормални полицейски действия. Законът е спазен. Това обяви финансовият министър Асен Василев във връзка с ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бойко Борисов е задържан при спецоперация

За да има политическа чистка, трябва да има политически лица във властта, нито едно от тях не е, каза още той.

Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните, репресия е когато оковеш с белезници човек и го оставиш 5 часа на площада да го гледат и снимат всички. Това е репресия. Снощи имаше ли такива кадри – нямаше, защото полицията си върши работата по закон... Арнаудова е говорила половин час по телефона си с медиите. Какви репресии!“, каза още Василев в кулоарите на парламента.

Той напомни за арестите на бившия френски президент Никола Саркози и бившия австрийски канцлер Себастиан Курц и посочи: „Най-накрая сме в Европа“. 

„В защита на Борисов и демокрацията“: ГЕРБ на протести срещу властта

Василев обяви, че не е запознат в детайли с мотивите за задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова, нито защо премиерът е бил разпитван, но предположи, че действията на МВР са свързани със сигнала на Васил Божков и доклада на АДФИ, който установи щета в бюджета в размер на 556 млн. лв. заради бездействието на Комисията по хазарта, която бе пряко подчинена на министър Горанов.

„Най-накрая се действа, което според мен е много хубава стъпка. Изглежда, че се действа по сигнала на г-н Божков и по доклада на АДФИ от миналото лято, която установи...Това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура, не бяха предприети никакви действия да се защитят тези пари на данъкоплатците“, добави той.

По думите му това не е акция за отклоняване на вниманието. „Не може един пирон да се даде от държавата без да се получи разрешение от Министерство на финансите, при нас няма заявления за даването на каквото и да било“, уточни още Василев по повод информацията, че с ареста на Борисов се цели да се отклони общественото внимание от предоставянето на оръжия от България на Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама