„Само без страх от недосегаемите България наистина може да се промени“

09:10, 18 мар 22 / Политика 25 1808 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Премиерът Кирил Петков с първи коментар за ареста на Бойко Борисов.

„Действията на МВР вчера показват, че никой не е над закона България. Самият аз бях разпитван и дадох показания“, заяви министър-председателят, с което потвърди информацията на адвоката на Борисов, че Петков е свидетелствал срещу лидера на ГЕРБ по досъдебно производство за измама по сигнал на сдружение „Боец“.

В момента текат проверки на Европейската прокуратура, но къде е българската прокуратура и дали най-накрая ще застане на страната на българския народ ще видим в следващите дни“, каза още премиерът. Снощи от МВР съобщиха, че арестът на Борисов, Горанов и Арнаудова е свързан с разследване на Европейската прокуратура, бившият хазартен бос пък обяви, че арестът е дошъл след негови показания пред европрокурори. Адвокатът на Борисов Менко Менков обаче отрече тези твърдения и заяви, че европрокуратурата няма нищо общо с акцията, а арестът на Борисов е за изнудване. И тази сутрин от българската прокуратура твърдят, че не са уведомени за снощните арести.

Моята роля е да дам пълна свобода на всички органи съгласно законовите им правомощия. Никой не трябва да изпитва страх от истината. Само без страх от недосегаемите България наистина може да се промени“, каза още премиерът. По думите на адвокат Менков именно от кабинета на премиера е дошла заповедта за ареста на Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама