ГЕРБ иска нови предсрочни избори

14:40, 13 мар 22 / Политика 25 1832 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ГЕРБ започва подготовка за предсрочни избори, а мотивът е провалът на сегашното правителство. Това се посочва в декларация, която партията прие по време на 7-то си национално събрание.

„Армията се сплотява около генерала си“: ГЕРБ преизбра Бойко Борисов за лидер

„След десетилетия на стабилност и икономически растеж България е изправена пред редица кризи... Ние искаме да се работи за ново управление на страната, което да създаде условия за икономическа и социална сигурност“, се посочва в документа.

Според ГЕРБ настоящото правителство е „коалиция на омразата“,  а хората в управлението – „авантюристи, популисти, социалисти“, обединени единствено от омразата към партията на Борисов.

 „Правителството не е в състояние да реши кризата в обществото, като дори я увеличава…Длъжни сме да покажем, че безвремието на отрицанието и омразата имат алтернатива. Че България има нужда от политически модел, който предполага свободен избор, ясна отговорност и силно лидерство“, пише още в декларацията.

ГЕРБ като „златна опозиция“ на „коалицията на омразата“

В своята реч преизбраният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че първоначално не е бил съгласен за това твърдение в декларацията. 

Защо трябва да ни мразят? Половината от тях бяха на заплата в кабинета на Румяна Бъчварова. За кое да ни мразят, че са яли бял хляб по време на управленията на ГЕРБ. За какво да ни мразят, какво им направиха, че да ни мразят. Като ГЕРБ са били лошите защо през цялото време бяха с нас?“, попита Борисов в речта си пред партийния актив.

Борисов обаче на свой ред разкритикува правителството, което според него се бори само за постове и пари. Той даде лоша оценка на българската реакция спрямо войната в Украйна, позицията ни за санкциите срещу Русия, действията спрямо скока в цените на тока, газа и храните. В същото време той определи ГЕРБ като „златна опозиция“, която предлага решения на коалицията за изход от кризата, но те не се приемат.

„Всички вини приехме само и само да мир, но те само, че не желаят да работят с нас“, обяви Борисов, като междувременно изтъкна, че управляващите се „набълбукват с дългове изадължават следващото поколение“. 

Той отхвърли твърденията, че ГЕРБ клати държавата.С кое клатим държавата? За това, че искаме да ви помогнем в управлението на държавата ли?... Кой болен мозък клати държавата днес? Кой болен мозък, когато цял свят беше затворен по домовете си в ковид кризата, клатеше държавата и гореше маските пред Министерски съвет - госпожа Нинова. Сега същият болен мозък клати държавата“, изтъкна Борисов, който не пропусна да отбележи, че ГЕРБ нямат загуба срещу левицата.

В хора на Борисов запяха и останалите партийни членове.

Бившият депутат Спас Гърневски обяви, че страната е на автопилот и върви със страшна сила към нов „Жанвиденов апокалипсис“. Той обвини Кирил Петков и Асен Василев в манипулации, а Корнелия Нинова нарече „Социалната св. Богородица“.

С критики към премиера Кирил Петков излезе и Вежди Рашидов. Той посочи, че от ден първи новият министър-председател говори по медиите повече, отколкото журналистите: „Абе аланкоолу, отивай да управляваш държавата! Целият народ е в криза!“.

ГЕРБ е единствената алтернатива на страната

ГЕРБ има истински лидер, който ще ни доведе до следваща победа, заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„Вървях 15 години до премиера Борисов, живеейки с мисълта, че нещо ще правим с държавата. Тук ще умра, искам да имам държава. Тук ще са знаците на моя род. И затуй г-н премиер, качвайте се отново на коня, управленския кон, поемайте си партията – и я поведете там, където тя трябва да бъде“, обяви бившият депутат Вежди Рашидов.

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 17:17, 13 мар 22

Дори и да има избори вие да не се надявате да спечелите тая мина други ще са

2 Съвсем се оляхв 23:20, 13 мар 22

Какви избори при тая инфлация, оставете ги да управляват

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама