„Има олио да залеем цялата страна“

12:47, 12 мар 22 / Политика 25 3698 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Има олио да залеем цялата страна. Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова на среща с производители на олио в Министерството на икономиката и индустрията, след като днес пред магазините на голяма гранителна верига се извиха дъли опашки за олио на промоция, стигна се дори до бой и един смъртен случай.

Mъж почина на опашка за олио

„Общото мнение е, че има достатъчно количество произведено олио. Има наличности на слънчогледово семе. Преработвателите работят нормално. Няма дефицит на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма нужда от презапасяване. Създава се изкуствена паника. Повишеното изкупуване води до увеличение на цената“, заяви Нинова, цитирана от пресцентъра на Министерството.

„Обръщам се към всички: Не се поддавайте на лъжливи внушения. С тази паника вредите сами на себе си. Така ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега така ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго. Слънчогледовото семе е гарантирано, производството на олио също, предприемаме мерки спрямо спекуланти. Мислете разумно и не се поддавайте на манипулации”, допълни тя.

„Трябва да се борим за държавата си, а не да се бием за олио“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:30, 12 мар 22

Олиото от две години е с високи цени. Тази е толкова неадекватна. Просто направиха промоции, например Билла пусна в брошурата си за тази седмица, че ще е три лева и нещо Калиакра, като може наведнъж да се купуват 15 еднолитрови бутилки. И то изчезна от стелажите. Това са близки до мафията фирми, които спекулират я с цени, я с оборот. Пълна простотия!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама