Големите кавички: „Българи, така не са ви грабили и по османско робство!“

16:00, 11 мар 22 / Големите кавички 25 1849 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Война, фойерверки и кученца

Драги българи, грабят ви! Грабят ви, както не са ви грабили по османско робство. Кражбàта е огромна! Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по адрес на управляващите.

„Управляващите си викат помежду си мафия, мафия, мафия и корупция и крадци… Когато ГЕРБ управляваше нямаше нито един спрян еврофонд или програма. Сега са нула програмите. Нямаше нито едно похарчено не на място евро, а сега няма и План за възстановяване. Катастрофа. Една година Радево управление, а няма План за възстановяване“, коментира той.

„Каква е промяната - към комунизма? Бяхме в пазарна икономика, преди да се върне комунизма…Мисля съм си как 1944 г. са взели на хората имотите, къщите, нивите и сега те правят същото. Върна се точно тоя стил.

Каква е тая правова държава, в която устна заповед на министър спира износ?... Най-големият спец в далаверата със зърно е Спецов – най-близкият съратник на Асен Василев. Износът върви само за избрани фирми“, посочи той във връзка с намеренията на държавата да изкупи зърното за държавния резерв.

Борисов обясни и схемата: „България произвежда между 5 и 7 млн. тона. Харчим около 1,5 млн. тона, ако и жените започнат да ядат хляб. Другото е за износ – влиза парà в бюджета. Сега те така изнасят, че влиза само в техните фирми, където са комисиони.

Втората далавера, която после ще направят, е при изкупуването. Държавна фирма на какви стотинки ще изкупи? Само че силозите в България са при частниците - частникът ще пази държавното жито! При Илия Павлов, Бог да го прости, 10 млн. тона захар ги отми дъжда. Сега като оставят житото така, какво ще стане с него?

Чудовищна далавера правят. Помните ли едно време „зърнената афера” – как се оказа, че от държавния резерв изнесли зърното. Сега ще направят същото. В момента всичко е комунистическа икономика“.

„Гледам надписите по новините и там пише, че премиерът Петков щял да осигури на всяка трапеза хляб. Абсолютно правилно! Аз щях да добавя една думичка – „на всяка трапеза само хляб“ и водица. За краставици и домати – оранжериите са празни  Няма и сирене при цената на олиото – шопската и гръцката салата изпадат от менюто на българина. Месо няма, защото не дотират по никакъв начин животновъдите“, коментира още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 22:19, 11 мар 22

Е сега вече сме сигорни че си луд.Боклук.

2 Анонимен 22:24, 11 мар 22

Пиянде погрознял си като булдок.Не се показвай повече че ме дразниш.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама