Холивудските звезди, родени в Украйна

18:35, 06 мар 22 / Любопитно 25 1767 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Военните действия в Украйна буквално разтърсиха света. Много холивудски звезди изразиха своята позиция за случващото се. А някои от тях са още по-лично засегнати - онези, чиято родина е Украйна, пише Нова телевизия.

Мила Кунис е американска актриса, родена в Чернивци, Украинска ССР. Тя е родена в семейство на украински евреи. Родителите ѝ се преселват в Лос Анджелис, когато тя е на седем години, заедно с брат ѝ Майк Кунис. Преди дни тя дари 3 млн. долара в помощ на украинските бежанци.

Актрисата, певица, моден дизайнер и фото модел със сърбо-руски произход Милица Йовович живее и работи в САЩ. Тя обаче е родена през 1975 г. в Киев, Украйна, в семейството на лекар и актриса. Семейството се премества в Лондон, а след това през 1981 г. в Сакраменто, Калифорния. Седем месеца по-късно се установяват в Лос Анджелис, Калифорния.

Актрисата Вера Фармига е родена в Пасифик Каунти, Ню Джърси, САЩ. Тя получава строго католическо възпитание в семейството на украинци. Фармига не е говорила английски до шестгодишна възраст. Учи в украинско училище и посещава уроци по танци, които усъвършенства, докато изнася концерти с украински фолклорен състав.

Катрин Уиник е актриса, родена в Етобикоук, Онтарио, и е от украински произход. Тя е известна с главните си роли в телевизионните сериали „Vikings“, „Wu Assassins“ и „Big Sky“, както и с ролята си в телевизионния сериал „Bones“. Уиник е говорила украински като свой първи език и не е започнала да говори английски, докато не е навършила 8 години. В личния си профил в Instagram тя написа: „Ние сме мирна държава, ние не заслужаваме тази война“.

Известният актьор Ленърд Нимой е роден в семейството на еврейски имигранти от Украйна. Родителите му напускат страната след насилствени антиеврейски бунтове. Нимой е най-известен с ролята на Спок в телевизионния сериал „Стар Трек: Оригиналният сериал“ и в следващите игрални филми в „Стар Трек“ вселената. Той е носител на три награди „Сатурн“, номиниран е за три награди „Хюго“ и четири награди „Еми“. През целия си живот той чете и пише на идиш.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама