Цветанов: Путин търси провокация, за да се стигне до челен сблъсък със САЩ или НАТО

17:24, 25 фев 22 25 1366 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Владимир Путин търси провокация, за да се стигне до челен сблъсък със САЩ или НАТО. Минското споразумение и меморандумът от Будапеща са нарушени, заяви председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в ефира на NovaNews за конфликта Русия-Украйна.

Путин обрича руския народ на тежка икономическа криза, която ще последва, след това което правят в момента в Украйна. Той се стреми да неутрализира голяма част от военния потенциал, който има Украйна, като инфраструктура достигайки до Киев и иска да смени държавното управление на една независима демократична държава, която се е устремила към запада, ЕС и НАТО. Путин не иска да се постигнат тези цели, които украинският народ си е поставил“, каза Цветанов.

„Русия е в сериозна външна изолация и това, което наблюдаваме след анексирането на Крим е, че последваха  поредица от санкции, които липсваха в един по предишен период. Има много ясни заявки, че Украйна щеше да тръгне по стъпките на Полша, това е неприемливо за режима на Путин. Той е опрян до стената - губи електорална и обществена подкрепа“, смята той и допълва, че не трябва да има пропукване в позицията на ЕС.

Путин призова за военен преврат в Украйна

През годините Путин овладя много от политическите лидери. Той много умело е прокарал интересите си. САЩ не иска война с Русия“, подчерта Цветанов.

По думите му българската позиция е объркана. „Петков трябваше да бъде по-конкретен и ясен. Изразяваше лично мнение, но не и позиция на българското правителство. Радев имаше твърда позиция, трябва да се подкрепи инициатива „Три морета“.

Първият приоритет е да защитим националната си сигурност“, категоричен е Цветан Цветанов. „Трябва да кажем, че сме твърдо с НАТО. Крайната мярка ще е персонални санкции за Путин“, отбеляза той, цитиран от пресцентъра на партията. 

За потенциалната газова криза каза, че недостигът не може да се запълни от САЩ или Катар. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама