Шон Пен снима филм под бомбардировките в Украйна

20:10, 25 фев 22 25 1926 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американският актьор и режисьор Шон Пен е в Киев и снима документален филм за руската инвазия. Двукратният носител на Оскар беше заснет да присъства на правителствена пресконференция в Киев.

„Шон Пен пристигна в Киев специално, за да запише всички събития, които се случват в Украйна. В качеството си на режисьор на документални филми той ще разкаже на света истината за нахлуването на Русия в нашата страна“, се казва в публикация на страницата на президентската канцелария във Facebook, цитирана от БГНЕС. 

Днес Шон Пен е сред тези, които подкрепят Украйна, докато са тук, в Украйна. Нашата страна му е благодарна за тази проява на смелост и честност“, пише още в съобщението, като изрично подчертават, че „Пен демонстрира смелост, каквато липсва на много други, включително на някои западни политици“.

Според NBC News 61-годишната звезда прави документален филм за „Vice Studios“. От компанията са съобщили пред CNN, че се подготвя подобна продукция, но не са потвърдили участието на Шон Пен.

Визитата му се случва в момент, когато руски военни сили навлязоха дълбоко в Украйна, като в покрайнините на Киев се водят сражения, а ракети и снаряди падат върху множество украински градове.

Актьорът посети Украйна и през ноември 2021 г., когато се срещна с военни, официални лица и журналисти, докато напрежението между Киев и Москва вече се покачваше.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама