Братята Кличко готови да се бият за Украйна

10:17, 25 фев 22 25 2918 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бившият шампион по бокс в тежка категория и кмет на украинската столица Киев Виталий Кличко заяви, че ще вземе оръжие заедно със своя брат Владимир Кличко, за да се бие в „кървавата война“, която ще последва след нахлуването на Русия в Украйна.

Русия започна своята инвазия по суша, въздух и море в четвъртък. Приблизително 100 000 души са избягали, след като експлозии и стрелба разтърсиха големите градове. Съобщава се за десетки убити.

Виталий Кличко, който е кмет на украинската столица от 2014 г., заяви, че е готов да се бие. „Нямам друг избор, трябва да го направя. Ще се бия“, каза 50-годишният мъж за „Добро утро, Великобритания“ на ITV.

Той каза още, че Киев е застрашен и основният приоритет е да работи с полицията и военните сили за подкрепа на инфраструктурата, доставката на електричество, газ и вода за гражданите.

Кличко добави, че цивилните са готови да защитават Киев като войници. „Вярвам в Украйна. Вярвам в моята страна и вярвам в моя народ“, каза той, цитиран от Нова телевизия.

Втори ден на руската инвазията: Ракетен обстрел на Киев и над 130 загинали

Украйна очаква днес руските танкове да стигнат до Киев, обяви един от военните съветници на правителството. Според Киев днес ще е най-тежкият ден от руската инвазия. Медиите съобщават, че армията взривява мостове недалеч от столицата, за да забави руснаците.

Междувременно продължават сблъсъците по цялата територия на страната. Загинали са над 130 души - военни, както и мирни граждани. Над 300 души са пострадали, обявиха властите в Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Да спрат НАТО и САЩ 18:42, 25 фев 22

Вместо да се биятуч, да бяха помислили, че Западът ще си гледа своите интереси

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама