Парламентът прие Бюджет 2022

21:20, 25 фев 22 / Политика 25 1983 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Народното събрание прие Бюджет 2022. Депутатите работиха по бюджета от сряда с удължено работно време и на среднощни заседания.

Финансовата макрорамка предвижда 32.764 млрд. лв. приходи. Данъчните приходи са 30.352 млрд. лв. Разходите в бюджета възлизат на 20.061 млрд. лв. 4.8 млрд. лв. са субсидиите за общини за 2022 г. 5 млн. лв. бяха отпуснати за субсидии за автобусния транспорт за населените места в полупланински и планински райони.

Между първо и второ четене на законопроекта имаше над 100 предложения. Беше одобрена идеята на Любомир Каримански от ИТН да бъдат отпуснати 20 млн. лв. за БАН за проекти, които трябва да бъдат защитени. Така за сметка на тези разходи окончателно бе намален бюджетът на прокуратурата.

Залата одобри и предложение на БСП за 20 млн. лв. за повишаване на заплатите на преподавателите в държавните университети, предаде БГНЕС.

Петков: Не изоставяме никой българин

След като се върна от Брюксел, премиерът Кирил Петков отиде в парламента, за да направи изявление след приемането на бюджета.

Този бюджет не изоставя никой българин да бъде под линията на бедност. Той показва, че когато създаваме заедно растеж, той се разпределя по справедлив начин. Благодаря ви за усилията, този бюджет е успех за НС и за коалицията, която показа, че има резултати и работим сплотено“, заяви Петков и определи изпълнението на този бюджет като истинската промяна“.

Максималният осигурителен доход става 3 400 лв. от 1 април

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама