IAI достави на САЩ първите крила и вертикални стабилизатори за F-16

18:50, 24 фев 22 25 1644 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Israel Aerospace Industries (IAI), най-голямата израелска държавна отбранителна компания, достави първите крила и вертикални стабилизатори за изтребителите F-16 на американската Lockheed Martin след подновяването на работата на линията за сглобяване. В резултат на нарасналото световно търсене на F-16 Block 70/72 през миналата година IAI възобнови монтажните линии, създадени през 80-те години на миналия век, за да продължи производството на части за F-16. Крилата и вертикалните стабилизатори на F-16 ще бъдат доставени за окончателно сглобяване в завода на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина.

Израелски крила за българските F-16

Преди да отвори отново поточните линии за F-16, IAI инвестира в модернизиране на инфраструктурата, подобряване на работната среда и въвеждане на нови инструменти за производство на изцяло съвместими авиоструктури за F-16. Израелската компания също така успешно възобнови веригата за доставки на хардуер за поддръжка на поточните линии, провери и потвърди инструментите, извърши необходимите инспекции на първия артикул и проведе програми за обучение на екипа на F-16.

Линията за сглобяване на крила и вертикални стабилизатори за F-16 е първият съвместен проект на IAI и Lockheed Martin. Сътрудничеството на двете компании в областта на авиацията и отбраната впоследствие се разраства. В допълнение към крилата и вертикалните стабилизатори IAI произвежда резервоари за гориво на този модел изтребители.

„Първата доставка на крила и вертикални стабилизатори за F-16 представлява продължение на дългогодишното сътрудничество на IAI с Lockheed Martin за производство на части за бойната авиация за клиенти по целия свят. Крилата и вертикални стабилизатори за F-16 се произвеждат върху наскоро обновена и технологично усъвършенствана поточна линия, която е част от над 40-годишно сътрудничество между двете компании.  С дългогодишния ни опит и постигнатата удовлетвореност срес клиентите, както и с непрекъснатия технологичен напредък, който отбелязваме, тази първа доставка е в потвърждение на водещата роля на IAI в авиационната индустрия,“ заяви президентът и главен изпълнителен директор на IAI Боаз Леви.

F-16 е стратегически и важен избор за много клиенти по света, търсещи усъвършенствани възможности на изтребители от 4-то поколение, регионални и световни партньорства, а също така достъпни разходи за жизнения им цикъл. Пет държави вече избраха F-16 Block 70/72 поради тези и други причини. Гордеем се, че произвеждаме в Израел крила за F-16 в съоръженията на IAI. Освен това ние вече произвеждаме и крила за F-35. Очакваме с нетърпение да увеличаме нашите партньорства и сътрудничеството ни с индустрията в Израел,“ допълни главният изпълнителен директор на подразделението на Lockheed Martin в Израел Джошуа Шани. 

Aviation Group на IAI е лидер в разработването и производството на усъвършенствани технологии от композитни материали, авиоструктури и възли. Подразделението на израелската компания поддържа и специална линия за изработка на кутии за външни крила за F-35. Aviation Group обслужва най-големите авиокосмически компании в света, в това число Lockheed Martin, Boeing, Alitalia и WizzAir, както и лидери в транспорта и логистиката като Amazon и DHL.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама