Тайните сигнали на кралица Елизабет

19:25, 24 фев 22 / Любопитно 25 2115 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Всяка неловка ситуация има изход, но той трябва да е намекнат деликатно. Познавачи на кралските особености разкриват тайния език на Кралица Елизабет II: завърти ли си брачната халка, това е знак за сътрудниците й, че разговорът й е скучен и трябва да приключва. А завърти ли я енергично, значи трябва да приключи веднага.

Дамската чанта, която кралицата носи абсолютно винаги със себе си, също е огромно изразно средство в тайния език на кралската особа. Нерядко съдържанието на чантата е предизвиквало любопитни погледи и тълкувания, но и до днес не е ясно какво държи кралицата вътре. Смята се, че червилото, огледалце, подсладителите за нейния чай, мента и химикалка са някои от основните неща, които носи винаги със себе си.

Платинен юбилей - Елизабет II 70 години на трона

Известно е, че главата на британската монархия е страстен любител на чантите, и има над 200 от една любима марка. Красивите чанти, обаче, са и доста загадъчни и носят тайни послания на персонала й без тя да изрече и дума.

Според The ​​Telegraph, ако Нейно Величество иска да приключи вечерята след пет минути, всичко, което трябва да направи, е да постави чантата си на масата.

Ако Елизабет II носи чантата на лявата си ръка и я прехвърли на дясната, това е знак, че иска разговорът да приключи, разказва кралският историк Хюго Викер. Този дискретен сигнал ще насърчи персонала да прекрати разговора, като отведе кралицата или каже, че тя бърза за друга среща.

Ако някога кралицата остави чантата си на пода, това е знак, че иска веднага да си тръгне, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама