Министърът на културата купува билети за спектакли с парите за цветя

15:32, 18 фев 22 / Култура 25 2303 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

По инициатива на министъра на културата Атанас Атанасов 160 ученици ще имат безплатен достъп до спектаклите по повод 70-ата годишнина на ансамбъл „Филип Кутев“. Идеята на министъра е разходите за традиционните кошници с цветя като официален поздрав и благодарност да бъдат пренасочени в закупуване на билети и осигуряване на достъп на ученици от различни училища и паралелки по изкуства до максимално широк спектър от културни събития, съобщиха от ресорното ведомство. 

Министърът на културата чете стихове онлайн

Всичко започва с малки стъпки. Няма по-голяма подкрепа за един творец от обичта и уважението на публиката. Знам, че за всяко дете, изкушено от изкуството, посещението на културно събитие е като мастър клас. Надявам се с екипа ми да успеем да развием и приложим тази идея за целия културен календар,  не само в София“, споделя министър Атанасов. 

Деца от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“, Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ и фолклорните паралелки към 144 СУ „Народни будители“ ще имат безплатен достъп до събитието. 

И след „Петя на моята Петя“: Ученици с инвалидни колички остават отвън

Концертите, посветени на значимия юбилей, започват от днес и в трите поредни дни ще бъдат с различна тематика и концепция –„Началото“, „Пътят“ и „Наследството“. Специални гости на сцената ще бъдат ансамблите „Пирин“ и „Тракия“, както и ученици от Националното училище за танцово изкуство, Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“, Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“.

След „Просто Киро“, идва „Просто Наско“…

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама