Българска детска книжка излетя в Космоса

20:00, 17 фев 22 / Любопитно 25 1587 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Първата българска детска книжка излетя в Космоса. За това се похвалиха авторите на творбата във Facebook. Тя съдържа текстове, посветени на страната и традициите ни. 

Творбата бе изстреляна с ракетата SpaceX's Transporter на Илън Мъск. Следващите 4 години тя ще обикаля в орбитата на Земята. 

Книгата се казва „Българознайко“, а илюстрациите са от Неда Малчева. „Текстове, послания от всички книги, българските шевици, илюстрациите на Неда Малчева, една специална молитва за България, послания на деца… всичко това ще лети 4 години в орбитата на Земята и ще носи вдъхновение на един куп българознайковци, защото няма невъзможни неща“, пишат авторите на творбата. 

„След три отлагания и две години чакане, вече официално можем да кажем, че българина може да се учи на търпение. Скоро ще получим и всички снимки, данни и координати на Challenger, за да направим спомена още по-жив“, посочват още те.

Създателите на книгата уточняват, че Джо Латрел е бил посредникът, осъществил контакт между тях и компанията на Илон Мъск: „Джо не бе дълбоко запознат със силата на българския дух, древната история и мъдрост на предците ни, но той добре разбра важността да вдъхновяваме с действията си и ни подкрепи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама