Прокуратурата няма да разпитва журналисти заради списъка на Петков

08:57, 11 фев 22 25 1003 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Прокуратурата няма да снема сведения от журналисти при проверката на предоставените от премиера медийни публикации за лица, за които има съмнения, че са участвали в корупционни и други престъпни схеми.

Големите кавички: „Срещу мафията се готвиш за война, не за размяна на изрезки от вестници“

Припомняме, че по-рано тази седмица Кирил Петков предостави на държавното обвинение списък с 19 имена и медийни публикации за тях. Според премиера прокуратурата не е разследвала достатъчно ефективно тези лица или не е известно дали има някакъв резултат, ако са правени проверки.

Сред имената в списъка са бившият премиер Бойко Борисов, депутатът от ДПС Делян Пеевски, бившия следовател Петьо Петров-Еврото, издирваният от България Христофорос Аманатидис-Таки, свързваният с бившата силова групировка СИК Младен Михалев-Маджо, Румен Гайтански-Вълка и други. 

Петков в прокуратурата: Би трябвало да може да си направи сама домашното

От държавното обвинение съобщиха, че в четвъртък наблюдаващите прокурори са изпратили искане до МВР във връзка с премиерския списък. Искането е и за това дали и какви действия правоохранителните органи са предприемали съгласно своите правомощия.

Прокуратурата е категорична, че няма да снема сведения от журналистите, автори на предоставените от министър-председателя публикации, относно съдържанието на написаните от тях материали.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама