Големите кавички: „Срещу мафията се готвиш за война, не за размяна на изрезки от вестници“

14:19, 10 фев 22 / Големите кавички 25 2221 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Царе, светци и… Лили Иванова

Правосъдната реформа няма да стане с изрезки. Тя ще продължи дълго и няма да свърши лесно – това е война. Когато се биеш с мафията, трябва да следиш парите, да си информиран и да се готвиш за война, а не за дружески кафепития и размени на изрезки от вестници. Това беше разликата в нашето виждане за правосъдна реформа и иначе приятните хора, които в момента са на власт. Това коментира Арман Бабикян от движението „Ние идваме“ във връзка с разпита на премиера Кирил Петков в прокуратурата и предадения от него списък със съмнителни лица по публикации в медии.

Петков в прокуратурата: Би трябвало да може да си направи сама домашното

Бабикян добави, че ако поводът за призовката е информация за престъпления, то държавното обвинение би трябвало да привика и всички журналисти, които са писали за отделните случаи и съмнения за злоупотреби. „Ами то ще стане опашка там. Това е смешно“, добави той.

Когато излезе един министър-председател и каже „Знам коя е тази булка – Радев ми я е пратил да ми снима леглото“, два дни по-късно трябваше да го поканят в прокуратурата с призовка да вземе да си каже. При предния премиер някак си не ставаше така. Не знам сега защо така се разработи Гешев по този енергичен начин, но е похвално“, коментира още Бабикян.

По думите му доказателство за престъпленията по високите етажи на властта е фактът, че сме най-корумпираната страна в ЕС и това го отчитат всички. „Доказателство  е, че има присъди срещу страната ни благодарение на главния прокурор и неговия светъл каскет“.

Арман Бабикян шеговито коментира, че с действията си Гешев е помогнал много, за да се промени частично феодалния модел в България. „Борисов вече не е на власт. Действията на Гешев предизвикаха това. Ако продължава да прави глупости, току виж е стимулирал и втори процес, който да промени правосъдната реформа и неговото място. Още няколко такива умни ходове и въпросът ще се реши“, каза още Бабикян.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама