Цветанов: Новите управляващи ще трябва да проявят политическа зрялост

17:03, 08 фев 22 / Политика 25 1126 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Новите управляващи ще трябва да проявят политическа зрялост, за да не поемат по пътя на агресивния реваншизъм, който много лесно ще се превърне в лов на вещици и ще задълбочи разделението на нацията. Toва посочи в свое интервю пред Радио Фокус“ председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, съобщиха от партията.

„Смятам, че най-лошото, което може да се случи, е личността на Борисов в управлението да бъде механично заменена с личността на Кирил Петков. Необходими са съществени реформи отвъд овладяването на властовите позиции, които да доведат до реална промяна на модела“, посочи той.

Цветанов: Действията на Путин са насочени към руските избиратели

По отношение на сигурността и външната политика Цветанов посочи: „През последните години сме свидетели на управление, с което имаме снишаване в отбраната и служим на чужди интереси. И мога да не дам за пример дори „Турски поток“, който също обслужва чужди интереси, но не и националните интереси с интерконекторната връзка Гърция – България, която трябваше да бъде пусната в експлоатация. Тя 12 години не може да намери своето реализиране и финализиране“.

 „За мен това, което е изключително важно, е, че ние, като страна-членка на НАТО, трябва да си даваме много ясно сметка, какво се случва в Черноморския регион. И тук трябва да отчетем, че Русия през последните години доминира в региона – военно, политически, икономически, търговско, енергийно и информационно. Също доста сериозно работи със своите хибридни атаки към държавите, които са в Черноморския регион. Милитаризацията на Крим, засиленият военен потенциал на Южния военен окръг и Руския черноморски флот, както и газовите тръбопроводи през Черно море към Турция и България – всички това пряко е ангажирано за постигането на политическите цели на Москва. И точно тук е проблемът, който ние имаме и неглижирахме като казус през последните няколко години - ние обслужихме руските интереси с прекарването на „Турски поток“ и се лишихме от възможността за транзит по старото трасе, където България получаваше съответната концесионна такса“, заяви Цветанов.

Цялото интервю прочетете тук.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама