Зукърбърг заплаши да спре Facebook и Instagram за Европа

12:14, 07 фев 22 / Любопитно 25 2533 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ако Meta (компанията-майка на социалните мрежи Facebook и Instagram) не получи възможност да прехвърля, съхранява и обработва данни от своите европейски потребители на базирани в САЩ сървъри, достъпът до Facebook и Instagram може да бъде спрян в цяла Европа. За това предупреди собственикът на гиганта Марк Зукърбърг в годишния си доклад.

Зукърбърг изпадна от десетката на най-богатите хора в света

Междувременно ЕС и САЩ обявиха, че работят върху нов договор, който да гарантира безопасността на обмяната на данни, след като Европейският съд анулира старата правна рамка, заради нарушения именно при защитата на данните. Ключовият проблем за Meta е, че трансатлантическата обмяна на данни се регулира от подобни споразумения, а настоящите договори в момента са подложени на строг контрол в ЕС. Meta предупреждава, че ако не бъде приета нова правна рамка, компанията вероятно няма да може да предложи най-важните си услуги на територията на ЕС, пише The Guardian”, цитиран от Нова телевизия.

За първи път в историята Facebook отчита по-малко потребители

Преди няколко дни стана ясно, че Facebook губи ежедневни потребители за първи път в своята 18-годишна история, а според Марк Зукърбърг това е причинено от бума на приложението TikTok. Финансовият отчет, който беше публикуван в сряда, срина акциите на компанията с цели 20%. Това заличи 200 млрд. долара от общата стойност на Meta на фондовата борса и предизвика сътресение в личните финанси на Зукърбърг, който се раздели с 29 млрд. долара в рамките на ден.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама