Почина легендарната певица Лата Мангешкар

16:14, 06 фев 22 / Свят 25 2284 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Легендарната певица Лата Мангешкар, наричана Славея на Индия, почина на 92 години в болница в Мумбай, съобщиха световните информационни агенции.

Лата Мангешкар постъпи в болница в края на януари, след като се разболя от COVID-19. състоянието ѝ се влоши и тя получи множествена органна недостатъчност.

Не мога да изкажа с думи колко съм покрусен”, написа министър-председателят Нарендра Моди в Twitter. И добавя: „Милата и грижовна Лата Диди ни напусна. Тя оставя празнина, която не може да бъде запълнена”.

Лата Мангешкар е почитана по цял свят и е вдъхновила поколения певци. Тя започва да пее като момиче и кариерата ѝ продължава седем десетилетия. Записала е около 30 000 песни на 30 езика, но национална икона става с работата си в Боливуд - пяла е в над 1000 филма. Освен това композира и продуцира филми, припомня БТА.

Правителството обяви два дена национален траур в нейна памет.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама