Зукърбърг изпадна от десетката на най-богатите хора в света

14:00, 05 фев 22 / Любопитно 25 2264 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Основателят на Facebook/Meta Марк Зукърбърг изпадна до 12-то място в списъка на най-богатите хора в света, след като акциите на компанията му паднаха в четвъртък. Това се вижда от рейтинга на милиардерите на списание Forbes („Форбс“), който се съставя в реално време.

В момента състоянието му се оценява на 84.8 милиарда долара, след като Зукърбърг загуби за едно денонощие 29.7 млрд. долара (25.9%). Ежедневното намаление на капитала му е едно от най-големите в историята, Зукърбърг може би е изпреварен само от Илон Мъск в този списък с антирекорди, пише списанието. Миналата година шефът на Tesla загуби 33 млрд. долара за един ден.

За първи път в историята Facebook отчита по-малко потребители

Зукърбърг е в топ 10 на най-богатите хора от 2015 г., според CNN. В сряда Meta публикува тримесечен отчет със слаби прогнози за растеж и по-нисък нетен доход. В допълнение, компанията отчете тримесечен спад в броя на потребителите, което се обяснява, наред с други неща, с повишената конкуренция на платформата TikTok („Tiktok“), пише още Forbes.

Инвеститорите обърнаха внимание и на очакваното увеличение на разходите поради развитието на концепцията за метавселената. В резултат акциите на Meta паднаха с 26% до четвъртък вечерта (капитализацията намаля с повече от 230 милиарда долара), което бе най-лошото представяне за компанията, наричана преди Facebook („Facebook“), от излизането ѝ на борсата през 2012 г. Зукърбърг притежава приблизително 13% от компанията си, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама